KiCo Concert

KiCo vzw nodigt je vriendelijk uit op zijn benefiet concert van zaterdag 10 maart 2018 waarvan de opbrengst volledig ten voordele van sensibiliserende campagnes in West-Afrika is.

KiCo is een non-profit organisatie (vzw) die werd opgericht in juni 2000 in Kortrijk (België)

De scope van KiCo is
•    waarschuwen voor de gevaren van natriumhydroxide of  bijtende soda ( bij ons beter gekend als Destop ontstopper)
•    kinderen die slachtoffer zijn van bijtende soda helpen
•    medici in het zuiden opleiden om deze kinderen te behandelen

Aanvankelijk vonden onze activiteiten plaats in Guinee Conakry.
Bijtende soda wordt er gebruikt voor de verwerking van aluminiumerts (bauxiet) tot aluminium. Hierdoor is bijtende soda er gemakkelijk en goedkoop te verkrijgen.
Ideaal voor de huismoeders die de soda gebruiken om artisanale zeep te maken. Hun verkoop van die ambachtelijke zeep is meestal hun enige bron van inkomsten. Ook bij het maken van batik wordt het product gebruikt.

Bijtende soda ziet er uit als suiker en is opgelost in water geur- en kleurloos. Meestal wordt de bijtende soda niet veilig bewaard. Vaak slikken of drinken kinderen per ongeluk de vlokken of oplossing wat leidt tot vreselijke verbrandingen van mond en slokdarm.

Het werd duidelijk dat deze verwondingen ook veel voorkomen in andere West-Afrikaanse landen en KiCo heeft in het recente verleden de behandeling van slachtoffers in andere West-Afrikaanse landen dan ook gesteund.

Inmiddels zijn we actief in Gambia, Mali, Burkina Faso, Guinee Bissau en Ghana om de lokale chirurgen te ondersteunen en om de bevolking te waarschuwen voor de gevaren.

De Harmonie  Eendracht & Vrijheid - Harelbeke met dirigent Tom Vrijens
Carine Viaene (zang) Eric Theuninck (accordeon) en Jozefien Dumortier (viool) brengen GIRO di MUSICA, een Italiaans concert.
Volwassenen €17,-   Kinderen < 12jaar € 0,-
locatie: OC Marke Hellestraat 6
deuren: 19 u.00; aanvang concert 19 u.30
Kaarten OC Marke Tel: 056 24 08 20 of via concert@kico.be